Monday, March 30, 2015

Навчит болон жимсний мод үржүүлэх, хэлбэржүүлэлт хийх сургалтанд Ням гараг бүрийн "Агро"Клуб урьж байна.

Навчит болон жимсний мод үржүүлэх, хэлбэржүүлэлт хийх сургалтанд Ням гараг бүрийн "Агро"Клуб урьж байна.  2015.03.7 нд 14:00 цагаас
Модлог ургамлын нэр, төрөл зүйл онцлог
Ургах орчин нөхцлийг бүрдүүлэх
Ургац нэмэгдүүлэх арга
Гоёлын болон жимсний мод бутыг модлог мөчрөөр үржүүлэх арга
Модлог ургамлын таналт тайралт хэлбэржүүлэлт
ХАЯГ: Бичил хороолол 28-ийн буудал мэдээлэл технологийн "ХҮРЭЭ" цогцолбор сургууль, дунд сургуулийн 2 давхарт номын сан
ХОЛБОО БАРИХ: 89500250

СУРГАЛТЫН ТӨЛБӨР 3.000₮
Цахим хаяг: http://goymod.blogspot.com

Friday, March 20, 2015

Амралтын өдрийн "АГРО " сургалтанд “АГРО КЛУБ” урьж байна





2015.03.29-ны НЯМ гарагт
12:00 цаг (сэдэв:хүнсний ногоо)
·          Хүнсний навчит ногоо тасалгаанд тарих арга
·          Хүнсний нарийн ногоо тасалгаанд тарих арга
·          Тасалгаанд гүзээлзгэнэ тарих арга
·          Хүнсний нарийн ногооны үрийн худалдаа
ХАЯГ: Бичил хороолол 28-ийн буудал мэдээлэл технологийн "ХҮРЭЭ" цогцолбор сургууль, дунд сургуулийн 2 давхарт номын сан
Холбоо барих: 89500250
Сургалтын төлбөр: тус бүр 3.000₮
Багш: ХААн магистр Б.Норовсүрэн
Цахим хаяг: http://goymod.blogspot.com




Sunday, March 15, 2015

2015.03.22нд Тасалгаа болон гадаа талбайд хүнсний нарийн ногоо ба навчит ногоо тариалах арга сургалтанд "АГРО" клуб урьж байна.

Хүнсний нарийн ногоо ба навчит ногоо тариалах арга сургалтанд "АГРО" клуб урьж байна. Багш: Т.Сүрэнжав (ХАА-н доктор)
1. Үрсэлг хийх арга зүй
2. Тасалгаа, хүлэмж, ил талбайд өрхийн хэрэгцээний тариалан эрхлэх
3. Гидропоник тариалангийн арга
4. Ургац нэмэгдүүлэх боломж
5. Үр, үрсэлгээний бичил худалдаа
Хэзээ: 2015.03.15-ны Ням гарагт
Сургалт: 14:00-15:30
Худалдаа: 15:30-16:30
ХАЯГ: Бичил хороолол 28-ийн буудал мэдээлэл технологийн "ХҮРЭЭ" цогцолбор сургууль, дунд сургуулийн номын сан
Холбоо барих: 89500250
Сургалтын төлбөр: 5.000₮
Цахим хаяг: http://goymod.blogspot.com/

ХОРТОН ШАВЬЖ УСТГАХ ЭНГИЙН АРГА:



Хүнсний ногоонд химин хор хэрэглэхээс аль болох зайласхийж дараах органик аргуудаас сонгон хэрэглээрэй.
Үнс, савангийн уусмал
Модны 1 кг үнсийг сайтар нунтаглаж шигшээд 30-35 л бүлээн усанд хийж буцалгана. Дараа нь хөргөж тунгаагаад шингэн хэсгийг нь шүүж авсны дараа 80-100 мл шингэн саван нэмж хэрэглэнэ.
Тамхины ханд
5 л бүлээн усанд 500 гр мохор тамхи хийж 3-4 хоног байлгасны дараа шүүж 7 л усанд 30-40 гр савангийн уусмалтай хольж хэрэглэнэ. Хэрэв мохор тамхи байхгүй бол 400 гр нунтаг дүнсэн тамхийг 1 л усанд хийж нэг хоног хандлаад дараа нь 2 цаг зөөлөн гал дээр байлгаад шүүж авна. 1 л хандад 1-1.5 л ус 40 гр саван хийж бөөс, хүрэнцэрийг устгана.
Сармисны ханд
Сармисны 200 гр хумсыг жижиглэн хэрчиж, нухаж няцлаад дээр нь 2 л ус хийнэ. Нэг хоног байлгасны дараа 7-8 л ус, 25-30 гр шингэн савантай хольж бэлтгэнэ.
Зэсийн байван, савангийн ханд
Нэг саванд 8-10 гр зэсийн байванг 1 л усанд, өөр нэг саванд 9 л усанд 150-200 гр калийн шингэн саван уусгана. Зэсийн байвангийн уусмалыг нарийн цоргоор савангийн уусмал руу олгойдуулан хийхэд савангийн эмульс бий болгоно. Энэхүү жор жимсний мод, бутнаас гадна идэшний ногоог ургаж байх үед цацахад хортон, өвчинг арилгаж чадна.
Жимсний хальсны ханд
Жүрж, мандарин, нимбэгийн аль нэгний юм уу эсхүл хальсыг нь нийлүүлээд нунтаглана. Нунтагласан 1 кг хальсыг 3 л бүлээн усанд хийж таглан 5-7 хоног дулаан, харанхуй байранд тавьж ханд бэлтгээд түүнийгээ шүүж шилэнд савлаж хадгална. 10 л усанд 100 гр ханд, 40 гр шингэн саван хийж мод, бут, сөөг, хүнсний ургамал руу цацна.
Төмсний навчны ханд.
Эрүүл төмсний навч, ишийг цуглуулан жижиглэн хэрчээд 1 кг-ийг 8 л халуун усанд хийж 4-5 цаг идээшлүүлж шүүгээд ургамлын навчин дор нуугдсан хүрэнцэр, бөөс, хачгийг устгахаар цацна. Цацах үедээ модных навчаа нэг гараараа өргөж, хортон нуугдсан газрыг орхихгүй байхыг хичээх хэрэгтэй.
Лоолины ханд.
Эрүүл улаан лоолины иш, навчийг шорооноос нь цэвэрлэн хэрчиж жижиглэнэ. 10 л усанд 400 гр хэрчсэн навч, иш хийж зөөлөн гал дээр 30 мин байлган хандлаад түүнийгээ шүүж баөс, хачиг, эрвээхэйтэй ургамлыг шүршиж хэрэглэнэ.
Дээрх зөвлөмжийг ардын багш профессор Ч.Авдай багшийн зөвлөгөөнөөс “АГРО” клуб эмхэтгэн та бүхэнд хүргэлээ.
Дэлгэрэнгүйг http://goymod.blogspot.com/ Цахим хуудаснаас

Sunday, March 1, 2015

2015.03.15-ны Ням гарагт: Хүнсний нарийн ба навчит ногоо тариалах арга

Хүнсний нарийн ногоо ба навчит ногоо тариалах арга сургалтанд "АГРО" клуб урьж байна. Багш: Т.Сүрэнжав (ХАА-н доктор)
1. Үрсэлг хийх арга зүй
2. Тасалгаа, хүлэмж, ил талбайд өрхийн хэрэгцээний тариалан эрхлэх
3. Гидропоник тариалангийн арга
4. Ургац нэмэгдүүлэх боломж
5. Үр, үрсэлгээний бичил худалдаа
Хэзээ: 2015.03.15-ны Ням гарагт
Сургалт: 14:00-15:30
Худалдаа: 15:30-16:30
ХАЯГ: Бичил хороолол 28-ийн буудал мэдээлэл технологийн "ХҮРЭЭ" цогцолбор сургууль, дунд сургуулийн байрь 2 давхарт Лабраторын танхим.
Холбоо барих: 89500250
Сургалтын төлбөр: 5.000₮