№ | Мод сөөгний нэр | Цэцэглэх хугацаа | Үр түүх хугацаа | Их үрийн жилийн давталт | 1000н үрийн жин, гр | Үр хадгалах хугацаа | Үрийг тарилтанд бэлтгэх арга | Үр тарих хугацаа | 1 уртааш м-т 2см өргөн тарих үрийн норм, гр | Үр тарих гүн, см | |
1 | Нарс | V сүүл -VI сарын эх | X-III | 3-5 жил | 6.3-8.0 | 4-5 жил | 30-60 хоног цаслах, 1-2 хоног цасны усанд дэвтээх | V/II арав хоног | 1.5-2.0 | 1-2см | |
2 | Шинэс | VI дунд үед | VIII-IX | 3-5 жил | 5 | 4-5 жил | 1-2 хоног цасны усанд дэвтээж, 30-60 хоног цаслана | V, IX,X | 6 | 1-2см | |
3 | Хайлас | V, VI | V, VI | жил бүр | 7 | 1 | 4-5 цаг усанд дэвтээж, ариутгана | V,VI | 4 | 0.5-1 см | |
4 | Улиас | IV, V эхээр | V, VI | 1-2 жил | 0.2 | Түүгээд шууд тарина | Тайван байдалд мөчир бэлтгэж, 20-25см урттай тайрч бэлтгэнэ | ||||
5 | Чацаргана | V, VI | VIII-IX | 1-2 жил | 12 | 2-3 жил | Хавар тарих үрийг 1-2сарын өмнө гялгар уутанд том ширхэгтэй элстэй 1:3 харьцаатай, хольж услан 18-20хэмд 7 хоногт 1 удаа хутган үр хөөж соёолж эхлэнгүүт мөстэй байранд 0 хэмд байлгаж тарихын өмнө сэврээж ариутгана | Намар жимснээс ялгаж авсан даруйдаа газар хөлдөхөөс өмнө тарьж болно | 3.5 | 1-2см | |
6 | Нохойн хошуу | VI | IX-X | жил бүр | 12 | Үр жимс ягаарч эхлүүт, түүсэн даруйдаа 60% чийгтэй байхаар дэвтээнэ | VII/III арав хоног, IX/II арав хоног | 3 | 2-3см | ||
7 | Үхрийн нүд | V, VI | VII-VIII | 5-7 нас | 2 | 1-2 жил | Гүйцэт боловсросон жимснээс ялган авсан үрээр | IX/III арав хоног-X/II арав хоног, хавар нахиа хөөхөөс өмнө | 0.5 | 1см | |
8 | Гүйлс | V, VI | VIII-IX | жил бүр | 1400 | 2-5 жил | 48 цаг усанд дэвтээх, 30 хоног цаслах | V-VI, IX-X | 3.5 | 3-4см | |
9 | Өрөл | VI | IX-X | жил бүр | 26 | 1-2 жил | Чийгтэй байхаар дэвтээнэ, 40 хоног цаслах/элслэх | X | 1.5-2 | 0.6см | |
10 | Хус | IV, V эхээр | VII-VIII | 1-2 жил | 0.17 | 1-2 жил | 6 цаг усанд тэвтээх, 180-200 хоног цаслах, элслэх | VIII сард үрийг түүсэн даруйдаа, эсвэл V сард |
|
0.2см | |
11 | Долоогоно | VI | VIII-IX | жил бүр | 27 | 2-3 жил | 60% чийгтэй байхаар дэвтээх, 240/360 хоног цаслах/элслэх | IX-X | 7.0-8.0 | 2-4см | |
12 | Шар хуайс | VI | VII-VIII | 1-2 жил | 28 | 5 | 1-2хоног усанд дэвтээж, 30 хоног цаслах | V | 3.5-4 | 2-4см | |
13 | Монос | V, VI эхээр | VIII-IX | жил бүр | 55 | 60% чийгтэй байхаар дэвтээх, 120-150 хоног цаслах/элслэх | Хавар, Намар | 6.0-7 | 2-4см | ||
14 | Бургас | IV, V эхээр | VI | жил бүр | 0.3 | 1 | 3-4 цаг дэвтээж шууд тарина | Мөчрийн тайраадсаар хавар 4-р сарын сүүлийн 10 хоногоос, 5-р сарын сүүлч хүртэл, Намар 10-р сарын 1нээс 15ны хооронд тарина |
Ногоон байгууламж, цэцэрлэгжүүлэлт, цэцэгжүүлэлт, зүлэгжүүлэлт /Мэдээллийг хуулбарлан ашиглах, түгээх тохиолдолд блогын нэрийг заавал дурьдана уу. Зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан./Утас93105010
Saturday, October 5, 2013
Модны үр түүх, тарилтанд бэлтгэх аргачлал
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment