Sunday, September 22, 2013

Нахиа дарж үржүүлэх

Нахиа дарж үржүүлэх
Энэ нь ихэвчлэн жимсний бут (үхрийн нүд, тэхийн шээг, чацаргана гэх мэт) чимэглэлийн (голт бор, шар хуайс гэх мэт) бут сөөгийг ургаа байдлаар нь үндэсний хүзүүнээс дээш 2-30 см хөнгөн хөрсөөр битүү овоолон булахад булагдсан нахиа бүр үндэс аван үржинэ. Мөн үүн­тэй адилаар захын мөчрийг аажим налуулан хэвтүүлж 5-10 см зузаан хөр­сөөр булхад булагдсан хэсэг үндэс үүсч газ­раас залуу ургамал үүсгэн ургана. Ургамлыг тайван байдалд шилжсэн үед намар үндэс үүсэн ургасан мөчрийг эх ургамлаас таслан өвөлжүүлээд, ирэх хавар салган авч өөр газар шилжүүлнэ.






No comments:

Post a Comment